Guna Kad Perubatan Pertama Kali Setelah 5 Tahun Mencarum

Semalam client saya first time guna medical card walaupun dah ambil takaful sejak 2013.

Walaupun tak pernah guna tapi dalam akaun investment dah ada hampir 4K. Dulu² dpt harga murah jer RM160 sebulan. Bestkan bayar harga tu sampai tua. 😆

Takaful@Insuran plan penuh ni kalau lagi lambat ambil lagi mahal sebab faktor umur dan risiko. Itu pun kalau dah tua takde penyakit kritikal baru la dorang consider permohonan.

Bila muda memangla tak akan guna sangat, tapi bila pencen tu kemungkinan besar kita akan guna. Tapi kalau dah pencen memang payah sangat dah nak dapat kelulusan permohonan dari syarikat insuran@takaful kecuali betul² sihat takde penyakit.

Kad perubatan ni lebih baik ambil la awal² kita tak tahu bila nak guna. 👌

Nak dapatkan sebutharga percuma? Klik sini